Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Programokat keresnék... de hol is keressem?

A Nokia N900 esetében az egyik dolog amit érdemes megszokni: nem egyetlen store szolgáll ki minket. Nem pusztán arról van szó, hogy szinte bármely oldalról letölthetnénk programokat. Az, hogy nem vagyunk egyetlen store-hoz kötve nem igazi újdonság. És talán kevésbé is tűnik fontosnak: mert valóban nem vagyunk egy helyhez kötve, de felmerül a kérdés: Hol máshol kínálnak még programokat a telefonunkra? A legtöbb ismert letöltő oldal nem foglalkozik a mobiltelefonokra telepíthető alkalmazásokkal, így mégis egy helyen keresnénk a legtöbb programot.

0 Tovább

Ipari megoldások otthon: QR kód, flotta kezelés

Kit érdekel, hogy egy telefon alkalmas vonalkód olvasónak? Itthon még ritkák a QR kódos reklámtáblák és nem valószínű, hogy hirtelen ezek leolvasása lenne a fontos számunkra. Kit érdekes a flottakövetés, ha nincs komoly autó- vagy telefonflottánk? Joggal merülnek fel ilyen kérdések, ám könnyen kiderül: az ilyen "ipari alkalmazások" akár egy család számára is hasznosak lehetnek. Már akkor, ha lehetőség van a telefon képességeinek kihasználására.

0 Tovább

Szinte kötelező letöltés: OpenOffice.org

Szinte bármilyen okostelefont választunk is, mindig van lehetség az Office dokumentumok megtekintésére, alapvető szerkesztésére. Pár dollárt kifizetünk, s cserében kaphatunk egy telefonunkra kerülő programot és máris megnyithatjuk a dokumentumainkat. Pár alapvető szerkesztésre van lehetőség, de a WYSIWYG ebben a méretben ritkán működik tökéletesen. A Nokia N900 is felkínálja ezt az utat, az Ovi store kínálatában van megfelelő alkalmazás 30 dollárért. De van egy másik út is: Az OpenOffice.org telepítése.

0 Tovább

Az E-mail alapfeladat?

E-mailt akár 10 éve is küldhettünk már mobiltelefonról. Sőt, 15 éve is. Az első okostelefont ugyanis az IBM már 1992ben bemutatta. Az IBM Simon az 1992ben történt bemutatása után végül 1994ben került forgalomba, majd 900 dolláros áron, ami bizony még egy felső kategóriás okostelefonhoz képest is magas. A telefon képes volt e-mailt küldeni, fogadni. Érintőképernyőt használt és a legtöbb PDA funkciót tudta. A Nokia 1996ban lépett be az "okostelefon piacra". A Nokia 9000 Communicator szintén tudott e-maileket küldeni és fogadni. Tudják mi volt a másik érdekessége?

0 Tovább

N900 és a netezés: Ne a mobil tartalmat nézd!

Furcsa telefon a Nokia N900. Míg a legtöbb telefonnál megszokhattuk: Sok oldalnak csak a mobiltelefonokra tervezett változata működik, mert a java, a flash és ki tudja hány dolog meghaladja sok telefon képességeit, addig a Nokia N900 esetében inkább a fordított esetre láttam példát: A teljes oldal működött, a mobil változat viszont nem. Legalábbis az általam próbált böngészővel. Nem kell messzire menni az első nem működő oldalért: Az origo mobil változata pl. nem megy. Persze sokan az oldalt okolják a problémákért... Mások viszont azt említik meg, meglepő is lenne, ha működne bármi ilyesmi is az n900on. Mindkét oldalnak igaza van.

0 Tovább

Maemo

blogavatar

Maemo linuxot futtató internet tabletekről, okostelefonokról.

Utolsó kommentek