Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A linux jövője / a jövő linuxa?

Nem lehet nem észrevenni, hogy bő 15 éve téma a linux "előre jelzett" térhódítása a desktop piacon. Bő 15 éve téma, de az igazi térhódítás elmaradt. Az okokat felesleges volna e post keretében elemezni. A korábban a várt eredmények reményében a linux mellé álló cégek "lojalitása" megkérdőjelőzödött, a térhódításról szóló jóslatok megkopott lejárt lemezzé lettek. De a 15 év alatt nem merült fel a kérdés: Mit is "rontottunk" el? Az igazi áttörést látszólag a mobiltelefonokra, tabletekre szánt megoldások hozták el: Az Android, a Maemo. Az igazság azonban kicsit összetettebb.

0 Tovább

Az E-mail alapfeladat?

E-mailt akár 10 éve is küldhettünk már mobiltelefonról. Sőt, 15 éve is. Az első okostelefont ugyanis az IBM már 1992ben bemutatta. Az IBM Simon az 1992ben történt bemutatása után végül 1994ben került forgalomba, majd 900 dolláros áron, ami bizony még egy felső kategóriás okostelefonhoz képest is magas. A telefon képes volt e-mailt küldeni, fogadni. Érintőképernyőt használt és a legtöbb PDA funkciót tudta. A Nokia 1996ban lépett be az "okostelefon piacra". A Nokia 9000 Communicator szintén tudott e-maileket küldeni és fogadni. Tudják mi volt a másik érdekessége?

0 Tovább

Nokia N900: Ilyen telefon is van?

Tény: Az iPhone megjelenése "forradalmasította" az okostelefonok piacát. Korábban okostelefonokat szinte csak azok használtak akinek szükségük volt ezek funkcióira valamilyen formában. Az iPhone viszont a tömegeknek készült. Szép lassan többségbe kerültek azok a vélemények amik egy okostelefont a design és nem a valós lehetőségek alapján ítéltek meg. Akiknek viszont valóban szükség volt mindarra amit egy okostelefon nyújthat egyre inkább új készülékek nélkül maradtak. Majd megjelent a Nokia N900.

0 Tovább

Maemo

blogavatar

Maemo linuxot futtató internet tabletekről, okostelefonokról.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek